beta
Probrano po
Fasete (-)
Lista zapisa za koncept:

rrep
 
22 (1-10)
 Nema metapodataka
  
rrep
1
 Nema metapodataka
  
rrep
2
OpisOmeđena publikacija. U kontekstu ovog portala obuhvaća digitalizirane stare knjige (knjige objavljene do 1835. godine koje uključuju i prvotiske - inkunabule - knjige tiskane do 1500. godine), knjige iz razdoblja od 1835. do 1940. i suvremene izvorno digitalne knjige.
  
rrep
3
 Nema metapodataka
  
rrep
4
OpisEx libris je otisnuti natpis koji se stavlja na knjige, najčešće na unutarnju ili vanjsku stranu korica ili na naslovnu stranicu, kao oznaka vlasništva. Uz natpis ex libris najčešće stoji ime i prezime, monogram, grb vlasnika knjige, crtež njegova portreta ili koji drugi heraldički ili alegorijski crtež. Izvor: Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2020.
  
rrep
5
OpisOtisak znaka na papiru, zaštitni znak tvornice odnosno radionice koja je proizvela taj papir; također vodeni znak. Nastaje tako što se znak izrađen od metalne žice stavi na papirnatu kašu dok se ona nalazi na situ, a kada se papir osuši, znak postaje vidljiv. S pomoću takvih znakova moguće je približno datirati nedatirane dokumente pisane na papiru. Prvi vodeni znak nalazi se na papiru proizvedenom u radionici talijanskoga grada Fabriana 1271.
  
rrep
6
OpisHrvatske knjige koje su objavljene u razdoblju od objave Gajeva pravopisa do početka Drugoga svjetskog rata te čine korpus Građe za hrvatsku retrospektivnu bibliografiju knjiga 1835.-1940.
  
rrep
7
OpisZnanstvena rasprava, teza napisana radi postignuća znanstvenog stupnja, najčešće doktorata znanosti u nekom znanstvenom području (Hrvatska enciklopedija, http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=15380)
  
rrep
8
OpisDokument zabilježen u digitalnom obliku i stavljen na raspolaganje javnosti putem interneta. Ostali nazivi: elektronička knjiga, online knjiga.
  
rrep
9
OpisKarte, atlasi i planovi svih vrsta, razdoblja i mjerila.
  
rrep
10
22 (1-10)