beta

O portalu
O portalu digitalna.nsk.hr


Portal digitalna.nsk.hr predstavlja novo mjesto okupljanja digitalnih zbirki Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.


Uspostavljen je kako bi se olakšalo pristup zbirkama digitalne i digitalizirane građe Knjižnice bez obzira na mjesto pohrane. Valja napomenuti da je izgradnja sustava za upravljanje digitalnom građom NSK provedena u više faza i u skladu s raspoloživim projektnim sredstvima radi čega je uspostavljeno nekoliko zasebnih sustava.


Prva verzija portala digitalna.nsk.hr omogućuje objedinjeno pretraživanje digitalizirane građe iz Posebnih zbirki NSK – knjiga, vizualne građe, zemljovida i glazbene građe.


Ostalim vrstama građe – starim novinama i časopisima, ocjenskim radovima i građi pohranjenoj s weba pristupa se kroz posebne portale.


U drugoj fazi razvoja portala bit će omogućeno pretraživanje metapodataka svih vrsta građe na portalu digitalna.nsk.hr, a postupno će se povećavati i broj dostupnih vrsta građe.


Korištenje preslika


Digitalne preslike građe smiju se koristiti za osobnu uporabu i istraživački rad. Zahtjev za komercijalnu uporabu preslika potrebno je dostaviti Knjižnici u pisanom obliku.


Kontakt


digitalna@nsk.hr


Impressum


Nakladnik: © Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, 2016.


Za nakladnika: dr. sc. Tatijana Petrić